قانون هدفمندی برای نظارت نداریم/ مرکز تحقیقات مجلس از ابتدا باید در جریان فرآیند قوانین باشد

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، سردار علی اکبر علیزاده در جریان حضور مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و در جمع اعضای گروه آموزشی، فرهنگی واجتماعی مرکز خاطرنشان کرد: حوادث انفجار در بندرعباس، ریزش معدن ها و تصادفات جاده ای و ... همه بیانگر این است که ما باید در عرصه نظارت، قوانین هدفمند و کارآمد داشته باشیم.
وی با اشاره به وظایف مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: تصور من از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس این است که این مرکز در نقش انجمن اسلامی برای پارلمان است و باید قوه مقننه را در جهت اهداف خود یاری کند، به گونه ای که اسلامیت قوانین را قوی تر، خروجیهای آن را پربارتر و محکم تر کند.
سردار علیزاده یادآورشد: وقتی عنوان انجمن اسلامی مجلس شورای اسلامی را به کار می برم یعنی اینکه این مرکز باید در همه کمیسیونهای تخصصی مجلس حضور فعال و جدی داشته باشد.
این نماینده مجلس با اشاره به اصل چهارم قانون اساسی و بندهایی از سیاست های کلی نظام قانونگذاری پیشنهاد کرد: طرح ها و لوایح قبل از اینکه به کمیسیونهای تخصصی مجلس ارجاع شود ابتدا در اختیار مرکز تحقیقات اسلامی مجلس قرار گیرد تا از نظر شرعی مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ابتنای نظام و قوانین باید بر اساس شریعت باشد، گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برای این کار، عقبه ای به نام حوزه های علمیه دارد، بنابراین، باید در مسیر اجرای قوانین، نقش خود را ایفا کند.
سردار علیزاده گفت: متاسفانه گاهی فرآیند طولانی طی می شود تا یک قانون به صحن علنی مجلس برسد و بعد شورای نگهبان اعلام مغایرت با شرع می کند، در حالی که مرکز باید از ابتدا در جریان فرآیندها باشد که اینهمه وقت و انرژی ها صرف نشود.
وی همچنین حضور در فضای مجازی و سایبر بویژه در ارتباط با مسائل اجتماعی، ارائه فعالیت ها و گزارش ها به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استفاده از ظرفیت پایان نامه ها و رساله های دانشجویی، انجام سفرهای تحقیقاتی از نظر جغرافیایی و موضوعی جهت تقویت بعد نظارتی مجلس شورای اسلامی را انتظارات خود از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ذکر کرد و گفت: معتقدم این مرکز علاوه بر مجلس، باید دولت را در برخی زمینه ها به تحرک وادار کند و جلساتی را با مسئولان و وزرای مختلف برگزار و پیشنهادات را ارائه و در نهایت به رئیس مجلس و نمایندگان گزارش دهند.
وی پیشنهاد داد: رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با حضور در کمیسیون های تخصصی گزارشی از فعالیت ها را به تناسب موضوعات ارائه دهد.
دکتر محمد تقی دشتی معاون پژوهش مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز گفت: برای تقویت بعد اسلامیت قوانین، پیشنهاد این است که جایگاه مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در ساختار و فرآیندهای مجلس و همچنین در طرح جامع قانونگذاری و آیین نامه داخلی مجلس مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: مساله محوری، نتیجه گرایی، اثربخشی، استفاده گسترده از ظرفیتهای فقهی و دانشی حوزه های علمیه از رویکردهای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس است و تلاش دارد گزارشهای متقنی را با سبقه اسلامی را در اختیار نمایندگان قرار دهد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر هاشمیان مدیر گروه آموزشی، فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز گزارشی از فعالیت های این گروه را ارائه داد.
مسئولان کارگروهها و میزهای گروه آموزشی، فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز به بیان برخی دغدغه ها پیشنهادات و ارائه گزارش فعالیت ها پرداختند.